Trikk veepudeliga ehk nipp kuumaks suvepäevaks

Kohe kindlasti on suvi aeg, kus peaksime jooma tavapärasest enam vett – eriti, kui ilmad on viimaste nädalate päikesepaistele sarnaselt kuumad. Mõned kuud tagasi tutvustasime blogis telefoniäppi, mis veejoomist meelde tuletab.

IMG_6335 (Large)

Ent kõigil pole nutitelefoni, mis veejoomisvajadusest märku annaks või ehk tunduvad helisevad meeldetuletused kellelegi hoopis sama tüütud, nagu kunagine vanemate pealekäimine, et tuba lõpuks koristatud saaks. Seepärast jagamegi ühe kiire, ent äärmiselt tõhusa ja taaskord väga motiveeriva nipi tulevastele võistlushimulistele veejoojatele.

Vaja läheb: ühte-kahte veepudelit, markerit ja vett.

IMG_6338 (Large)Inimene võiks päevas õige veetasakaalu jaoks juua ära 2-3 liitrit vett, sest nagu öeldud, saame osa veest ka toidust.

Minu vajadusega sobivad näiteks kaks 700 ml mõõtu pudelit hästi. Kahepeale kokku annavad need 1,4 liitrit, mis on kogus, mis sobib minu seniste harjumuste kohaselt koguseks, mille jaksan nende kaheksa-üheksa tunniga ära juua.

Kahele pudelile märgi kellaajad, kuhu pead oma pudelile põhja peale tegemisega tolleks hetkeks jõudnud olema.

Kui tahad veidi põnevust, sea intervallid erinevalt – mõni kord pead tunniga ära jooma 100, teinekord 200 milliliitrit.

Täida pudel võimaluse korral sellise veega, mida sinu jaoks kõige kergem juua on – mina olen kontoris avastanud, et joon palju parema meelega mulliga vett, kuigi tavaliselt ma gaseeritud jooke ei armasta. Kellelegi teisele meeldib aga ehk vesi sidrunilõigu, maasikaviilude või piparmündilehtedega.

Kui suvehooajal miski muu vett jooma ei innusta, peaks seda vähemasti tegema fakt, et keha ergutab üleliigsetest rasvadest vabanema just nimelt vesi. Kuigi suure osa vett saame kätte näiteks päevastest einetest või toidu kõrvale joodud mahlast, siis levinud eksiarvamuse kohaselt kahjuks mitte kohvist, mustast teest ja limonaadidest. Nimelt tõrjuvad need vedelikke kehast hoopis välja.

Markeeritud pudeli saad hõlpsasti endaga kaasa võtta ka näiteks randa või kodus diivanilauale asetada. Kui lähedalolevad kellad ikka õigeks on pandud, muutub veejoomine üsna suure tõenäosusega sinu jaoks kergemaks. Keha aga kuumal suveajal rõõmsamaks!