Millisel ettevõttel Eestis on kõige vingem jõusaal?

Päris huvitav oleks teada, et milline on Eesti kõige vingem ettevõtte jõusaal. Millised võimalused on seal töötajatele loodud? Ning peamiselt: kas neid võimalusi kasutatakse ka ära või on jõusaal firmas vaid kasutult seisev ruum, kuhu kogutud kümnete tuhandete eest tutikat varustust?

Parima ettevõtte jõusaali konkurssi me (veel) välja kuulutanud ei ole, kuigi tunne on, et võiks. Aga pakume välja esimese tugeva kandidaadi, milleks on Swedbanki Liivalaia tänava peamajas olev spordisaal.

Käisime möödunud nädalal Swedbanki spordijuhi Leho Virma (kuigi ta teeb seal ikka muud tööd ka) juhendamisel nende trennisaali piilumas. Kui juba spordisaali vaatama läksime, ei pääsenud me loomulikult ka trennitegemisest!

Pildil Swedbanki kardiosaali seadmete park. Midagi igale maitsele. Foto: Marie Heleen Lisette Kikkas

Kui tuleks valida Eesti kõige sportlikum firmaspordi eestvedaja, oleks Leho kindlasti absoluutsete tippude hulgas. Swedbank on juba aastaid Eesti Sportlikema Ettevõtte sarja esikolmikusse tulnud.

Leho isiklikuks suurimaks sportlikuks trumbiks on mitmekülgsus ja julgus võtta osa erinevatest võistlustest. Isegi siis, kui ta ei ole neil aladel soosikuks, tuleb ta ikka julgelt starti oma kolleege innustama. NHLi legend Wayne Gretzky olevat öelnud, et sa eksid kõigil visetel, mida sa ei tee.

Nii avastas ka Leho Eesti Firmaspordi Liidu korraldataval Talispartakiaadil paljusid erinevaid alasid katsetades, et tema tugevaimaks trumbiks on ujumislestadega lumel mäkke jooksmine. See olemuselt humoorikas, ent sugugi mitte lihtne katsumus, on juba kolmandat Talispartakiaadi järjest just mitmekülgsete atleetide trump.

Nii avastas Leho, et tema tugevaimaks trumbiks on ujumislestadega lumel mäkke jooksmine.

Teine Leho iseloomustav asjaolu on tema ülim tagasihoidlikkus. Ta ei kiitle kunagi isegi nende asjadega, mida ta saavutanud on. Hea näide tuleb jälle sellest samast legendaarsest lestajooksust: saanud esikoha, pakkus ta, et ehk sai tema aeg valesti mõõdetud. Olgugi, et ajavõtja Vahur Leemets võtab aega väga paljudel Eesti tipprahvaspordiüritustel ja on omal ala parim Eestis. Ent tagasihoidlikkus vaid kaunistab inimest, öeldakse.

Swedbanki spordijuht Leho Virma lestadel mäkke jooksmas. Foto: Ardo Säks

Aga tuleme tagasi meie jõusaali katsumuse juurde Swedbanki uhkes Liivalaia tänava jõusaalis. Alustasime väikese soojenduse moodi mõõduvõtmisega lauatennise ruumis Swedbanki peahoone 7. korrusel. Pidasime maha kaasahaarava turniiri, millest võtsid osa siinkirjutaja, Swedbanki spordijuht Leho ning meie loo fotode autor Marie.

Tagasihoidlikkusest ei hakka ma kirjutama, kes selle turniiri võidu võttis. Igatahes pidasid teise ja kolmanda koha matšis Leho ja Marie maha tulise heitluse, mille võitjat enam täpselt ei mäletagi. Leho on alati ka täiuslik härrasmees: ka võidu korral annab ta vastasele omad võimalused, et mängurõõm oleks mõlemapoolne.

Leho on alati ka täiuslik härrasmees: ka võidu korral annab ta vastasele omad võimalused, et mängurõõm oleks mõlemapoolne.

Pärast pingpongimatši tutvusime Swedbanki tähtsaima vaatamisväärsusega. Nimelt on nende Liivalaia kontoris olemas ka siseterviserada, millel pikkust koguni 1,2 km ning kus osa vallutusi toimub treppidel.

Pisut lähemalt asja uurides selgus, et siseterviseradu on Eestis koguni üle 30 ning nende tekkimise eest on vastutav terviserajad.ee. Swedbanki siseterviseraja parameetrid ja muu huvitav info on leitav Terviseradade kodulehelt. Kui tahate oma firma kontorisse ka siseterviserada, siis tasub samuti terviserajad.ee eestvedajatega ühendust võtta – kuid pikemalt rääkides kuulub see teema juba ühte teisee blogipostitusse, mis samuti valmimist ootab.

Swedbanki kontoriterviseraja märgistus. Foto: Marie Heleen Lisette Kikkas

Erinevaid spordivõimalusi on Swedbankis seega küllaga. Meie arvates on kõige uhkem asi nende majas siiski esimese korruse jõusaal. Kõik, mida vaja, on seal olemas – korralikud riietusruumid ja pesemisvõimalused sealhulgas. Kardioseadmete jaoks on lausa eraldi ruum ning silma järgi pakuks, et kokku mahub mõlemas toas treenima ligi 15 inimest.

Tippajad kontori jõusaalis on hommikud ja õhtupoolikud. Ettevõtte spordijuht Leho käib tavaliselt ka ise varahommikuti trennis. Miks? Kella seitsmene trenn annab tööks vajaliku energia, lisaks jõuab nii kohale ummikuteta. Ent arvestatav hulk treenijaid käib jõusaali kasutamas ka lõunapausi ajal.

Kella seitsmene trenn annab tööks vajaliku energia, lisaks jõuab nii kohale ummikuteta.

Selleks, et me treenivatele Swedbanki töötajatele jalgu ei jääks, võtsime Lehoga ette Nike+ äpi treeningu kell 10.30 – ajal, mil saalis on veel võrdlemisi vähe rahvast. Pusisime end 30 minutiga kere- ja jalalihaste vastupidavuse arendamise kavast läbi.

Harjutused olid küll oma keharaskusega sooritamiseks, kuid vajadusel oleks olnud käepärast ka kõikvõimalikud abivahendid nagu hantlid, topispallid ja kummilindid. Meie trenni jaoks oli vaja vaid võimlemismatti, mille saime seinal rippuvast mattide pakist ning pisut ruumi harjutuste sooritamiseks.

Pooletunnine treening möödus kiirelt! See on erinevate trenniäppide kasutamise selge eelis: nad suruvad su kenasti ajaraamidesse. Loomulikult oli tempo selline, et olime mõlemad surmani väsinud. Aga kui kaks meest omavahel trenni teevad ning naisterahvas fotograafiks on, ei saa ju ka alla anda. Väsinud ja õnnelikud – nii ütleks Arctic Sport Clubi reklaamlause.

Hiljuti avas Swedbank tuttuue jõusaali ja kardioruumi ka nende IT-majas Pärnu maanteel. Sealsed töötajad said aga ühe lisaboonuse stuudio. Kolm korda nädalas toimuvad stuudios rühmatreeningud, kuhu pääsevad 10 esimest registreerujat.

Omalt poolt ütleme aga, et lõunane treeningpaus on kindlasti päeva mõnusaim. Hommikune vaimuenergia on töösse rakendatud, lõuna ajal patareid laaditud – ning õhtul saab taas efektiivsena töisele lahinguväljale tormata. SportID soovitab!

Seni, kuni keegi pole tõestanud vastupidist, tunnistame aga Swedbanki jõusaali parimaks ettevõtte jõusaaliks Eestis. Loomulikult on kõigil, kes tahaksid samuti oma kandidatuuri üles seada, võimalik SportID enda juurde trenni kutsuda! 


Reklaam

Autorid

  • Britt Rosenberg Avalike suhete juht
  • Marti Soosaar Tegevjuht

Vanemad postitused

Postitustesarjad

Ettevõttele
For companies
Huumor
Įmonėms
Investorile
Mehis vs 730 km
Polar Bear Pitching
Spordipäeviku võistlused
Sporditoetus
SportID edetabelid
SportID üritused
Teenusepakkujale
Tuhat ja üks spordiüritust
Uudised

Arhiiv

Märksõnad

1 miljon 9 mõtet Aivo Adamson aktiivsuspäevik alkohol analüüs anatoli šmigun andrei jämsa ants veetõusme anu hark Apotheka argiato argo virkebau blogilates BodyBalance bodycombat BodyPump Boost brasiilia challenge cheques company sports dan ariely daniel levi deltabid dieet discgolf eeskujulik ettevõte eestimaa liigub Eesti parim e-teenus Eesti Politsei Eesti toit Elamusmaraton Elamusretk Elery Ulmova Elina Purde eratreener erkki brakmann esmaabi euroopa aktiivseim ettevõte euroopa mängud euroopa spordinädal fartlek felipe millan FirmaFitness firma jõusaal firmasport fitbit fitlap fitnessvõru flow Fujitsu funderbeam füsioteraapia ghetto workout grigori minaškin gwangju harrastussport Hawaii Express health benefits Helle Pondre hoovisport ILUUM Indrek Tustit Insanity investor investorid investorile investors iphone IT-sektor iwatch jaak mae jalgpall jalgrattasõit jawbone jooksmine juhan mettis juhtkond jõulinnak kahekümnevõistlus Kahneman kaire leibak Kaisa Kukk Kaisa Torn kalev spa kanuusõit Karmo Karjamets kaur kivistik kepikõnd kergejõustik Keskkonnaamet kondimootoriga tööle kontorisport kontorivõimlemine korvpall Kristjan Port käimine köögiviljad kühne + nagel laagri tennisekeskus laulasmaa spa leho virma lembitu kuuse les mills liikumine Liikumisaasta Lõpuspurt liikumisharjumus lumelaud lõigutrenn lõuna-korea lõunauinak Maanteeamet maraton marko luhamaa Mark Simla marti soosaar massaaž mati alaver matk matkakuu matkamine miinuskalorsusega toidud Minu Tervis mure päriselust muusika myfitness müügiesindaja naissportlane nelli paju Nordea orienteerumine palgalõhe palleter piletihind pimemassööride ühing Pipedrive poksimine Polar Bear Pitching priit pullerits psühholoogia pulss rait rodi rannavolle Raplamaa haigla rasmus mägi rattasõit Ravimiamet rein taaramäe reklaam reklaamindus reval sport riigiasutus riigi tugiteenuste keskus ronimisministeerium rullibaas rulluisumaraton rulluisutamine saksamaa sammutest Scania seb SEB Tallinna Maraton seiklussport seitsmevõistlus sendgrid shipitwise smuuti snowtubbing soojendus spordi- ja hobimess spordiajalugu spordiareng spordiklubi spordikompensatsioon spordimess spordipsühholoogia sporditoetus spordiüritus sportid SportID edetabel SportID Sünnipäev sportlik ettevõte sportlyzer SportsGene start-up startup chile startupid Startup Wise Guys star wars suitsetamine suusalaat suusatamine suvefestival swedbank söömine taekwondo taimetoitlus talisport talisuplus tallink Tallinna Lennujaam Tallinna Lennujaama SK tamme staadion tartu TEDtalk tehnika teipimine tele2 telefoniäpp telkimine Terve Pere Apteek tervisekontroll terviserajad TET seminar theleanmachine tiimi üritused tippsportlane toitumine toitumiskava toitumisnõustamine toitumispsühholoogia Transferwise treening treeningandmed treeningseadmed treeningvideod trenninimed trenniplaylist trennitegija toidupäevik trennitest triobet turvakontroll Tversky tõnu endrekson tõnu runnel töötervishoid tšekid uisutamine ultramitmevõistlus uni universiaad usa USS Security Uuel aastal uue hooga uurimus uuring uus hooaeg vabaõhujõusaal valgustus veeriku veetarbimine vennad ehtius vereproov veronika zuikova vigastused ville arike vitali bernatski välismaised spordiklubid väljakutse Xdream xhitdaily youtube äripäev ülekaalulisus